Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 7/2020 (M. Of. nr. 486/09.06.2020): Art. 44 alin. (2) din Codul penal

Decizia ÎCCJ Complet ÎCCJ Acte normative Articole Sumar
Decizia ÎCCJ nr. 7/2020

(M. Of. 486 din 9 iunie 2020)

Complet RIL C. pen. Art. 44 alin. (2) În cazul pluralității intermediare de infracțiuni, în ipoteza în care primul și/sau a doilea termen al pluralității intermediare este format dintr-un concurs de infracțiuni, contopirea tuturor pedepselor stabilite se realizează, în cadrul unei operațiuni unice, potrivit dispozițiilor referitoare la concursul de infracțiuni.

 

În M. Of. nr. 486 din 9 iunie 2020 s-a publicat Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 7/2020 prin care s-a dezbătut sesizarea referitoare la interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor art. 44 alin. (2) din Codul penal.

Astfel, Înalta Curte a stabilit că în cazul pluralității intermediare de infracțiuni, în ipoteza în care primul și/sau a doilea termen al pluralității intermediare este format dintr-un concurs de infracțiuni, contopirea tuturor pedepselor stabilite se realizează, în cadrul unei operațiuni unice, potrivit dispozițiilor referitoare la concursul de infracțiuni.

 

Obiectul recursului în interesul legii

 

Art. 44 alin. (2) – „Pluralitatea intermediară” din Codul penal

„(2) În caz de pluralitate intermediară, pedeapsa pentru noua infracțiune și pedeapsa anterioară se contopesc potrivit dispozițiilor de la concursul de infracțiuni.

 

Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 7/2020

 

Prin Decizia nr. 7/2020, ÎCCJ (Complet RIL) a admis recursul în interesul legii promovat de Colegiul de conducere al Curții de Apel București și a stabilit că: „În interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor art. 44 alin. (2) din Codul penal, în cazul pluralității intermediare de infracțiuni, în ipoteza în care primul și/sau a doilea termen al pluralității intermediare este format dintr-un concurs de infracțiuni, contopirea tuturor pedepselor stabilite se realizează, în cadrul unei operațiuni unice, potrivit dispozițiilor referitoare la concursul de infracțiuni”.

DOWNLOAD FULL ARTICLE
Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 7/2020 (M. Of. nr. 486/09.06.2020): Art. 44 alin. (2) din Codul penal was last modified: august 19th, 2020 by Redacția ProLege

Numai utilizatorii autentificați pot scrie comentarii

Arhiva Revista

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.