Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 2/2021 (M. Of. nr. 342/05.04.2021): Sintagma „până la soluţionarea contestaţiei la executare” din cuprinsul art. 719 alin. (1) din Codul de procedură civilă

Decizia ÎCCJ Complet ÎCCJ Actul normativ Articolul Sumar
Decizia ÎCCJ nr. 2/2021

(M. Of. nr. 342 din 5 aprilie 2021)

Complet RIL Codul de procedură civilă  

Sintagma „până la soluționarea contestației la executare” din cuprinsul art. 719 alin. (1)

Suspendarea executării silite este limitată în timp până la soluționarea în primă instanță a contestației la executare.

 

În M. Of. nr. 342 din 5 aprilie 2021 s-a publicat Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 2/2021 prin care s-a dezbătut sesizarea referitoare la interpretarea și aplicarea sintagmei „până la soluționarea contestației la executare” din cuprinsul art. 719 alin. (1) din Codul de procedură civilă.

Astfel, Înalta Curte a stabilit că suspendarea executării silite este limitată în timp până la soluționarea în primă instanță a contestației la executare.

 

Obiectul recursului în interesul legii

Sintagma „până la soluționarea contestației la executare” din cuprinsul art. 719 alin. (1)

Art. 719: Suspendarea executării

(1) Până la soluționarea contestației la executare sau a altei cereri privind executarea silită, la solicitarea părții interesate și numai pentru motive temeinice, instanța competentă poate suspenda executarea. Suspendarea se poate solicita odată cu contestația la executare sau prin cerere separată.

 

Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 2/2021

Prin Decizia nr. 2/2021, ÎCCJ (Complet RIL) a admis recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului și, în consecință, a stabilit că, în interpretarea și aplicarea sintagmei „până la soluționarea contestației la executare” din cuprinsul art. 719 alin. (1) din Codul de procedură civilă, suspendarea executării silite este limitată în timp până la soluționarea în primă instanță a contestației la executare.

DOWNLOAD FULL ARTICLE
Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 2/2021 (M. Of. nr. 342/05.04.2021): Sintagma „până la soluționarea contestației la executare” din cuprinsul art. 719 alin. (1) din Codul de procedură civilă was last modified: iulie 14th, 2021 by Redacția ProLege

Numai utilizatorii autentificați pot scrie comentarii

Arhiva Revista

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.