La început de drum

În calitate de director al publicațiilor „Dreptul” am primit cu satisfacție, dar și cu interes, inițiativa Editurii Universul Juridic din București de a lansa, ca și parte componentă a portalului universuljuridic.ro, o nouă revistă – revista online “Universul Juridic”.

Discutând cu editura despre acest proiect, am înțeles că face parte dintr-o viziune amplă și ambițioasă referitoare la interacțiunea mai rapidă cu juriștii, prin intermediul mediului online, pe care și-o propune grupul editorial.

Din acest considerent, al existentei unei viziuni clare și convingătoare, și bazându-mă și pe intuiția și experiența editurii, și, de ce nu, chiar pe succesul pe care în câteva luni de la lansare portalul universuljuridic.ro l-a repurtat, am acceptat provocarea de a coordona, în calitate de director, acest proiect de revistă juridică online de doctrină și jurisprudență.

Desigur că mediul online, pe lângă ușurința pe care o presupune în interacțiunea cu destinatarii săi, se raliază unei filosofii puțin diferite de cadrul tradițional, și anume mediul tipărit, materialele în sfera online neputându-se subsuma unor considerente care stau la baza caracteristicilor revistelor științifice din mediul tradițional/tipărit. Aici cred că se va putea face o punte extrem de interesantă între materialele și autorii care apar în cadrul revistei și, de ce nu, în cel al portalului, încercând să îi convingem pe aceia care au o primă abordare a unei probleme de drept într-o rubrică a revistei sau în portal, să aprofundeze acea problematică în mediul tradițional, în cuprinsul revistei „Dreptul”, precum și al publicațiilor juridice ale grupului Universul Juridic, în cadrul unor studii sau articole de cercetare juridică fundamentală.

Cu siguranță, cele menționate anterior vor capacita energii și autori care să pună în pagină și să încerce să clarifice diverse probleme de drept, fie că vorbim aici de articole, de comentarii sau de adnotări critice sau aprobative ale diverselor hotărâri judecătorești definitive, mai ales în contextul intrării în vigoare a codurilor fundamentale și, mai de curând, a Codului insolvenței.

Credem, așadar, că împreună cu membrii consiliului științific al revistei – nume de referință ale științei dreptului românesc –, precum și cu autorii, vom reuși să aducem atât în mediul online, prin intermediul revistei și al portalului, dar și în mediul tradițional tipărit – în paginile revistei “Dreptul” și ale revistelor Editurii Universul Juridic –, materiale extrem de interesante, dar mai ales utile tuturor juriștilor din România.

Prof. univ. dr. Ovidiu Predescu

Directorul revistei „Universul Juridic”

 

DOWNLOAD FULL ARTICLE

La început de drum was last modified: May 18th, 2015 by Ovidiu Predescu

Only registered users can comment.

Căutare

Arhiva Revista

Despre autor:

Ovidiu Predescu

Ovidiu Predescu

Este prim-vicepreședinte al Uniunii Juriștilor din România, cercetător ştiinţific de onoare al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române și director fondator al publicațiilor „Dreptul”, precum și secretar general al Academiei de Științe Juridice din România.
A mai scris: