O nouă provocare – Revista Universul Juridic

Am primit cu multă bucurie și cu deosebită onoare propunerea Editurii Universul Juridic de a coordona, în calitate de redactor-șef, împreuna cu reputatul profesor Ovidiu Predescu – director al acestei publicații – noua revistă înființată de editură, dedicată și promovată prin intermediul mediului online, Revista Universul Juridic.

Am acceptat această propunere bazându-mă atât pe nevoia de interacțiune superioară pe care mediul online o presupune, cât și pe seriozitatea dovedită pe parcursul colaborării pe care o am cu Editura de mai mulți ani.

Trăim și ne desfășurăm activitatea tot mai mult în era digitală. Spațiul juridic românesc nu poate rămâne indiferent la provocările lumii de astăzi. Asistăm astfel la o nouă dimensiune în ceea ce privește publicațiile științifice care, în proporție covârșitoare, se raportează și sunt promovate în mediul digital.

Sigur că mulți dintre noi își doresc în continuare să aibă cartea sau revista în bibliotecă, să răsfoiască paginile, să simtă mirosul de cerneală. Nu putem însă face abstracție de evoluția Internetului și de faptul că, tot mai mult, am devenit dependenți de tehnologie.

Sunt judecător din anul 1994; tot de atunci sunt și cadru didactic universitar. Experiența dobândită în această perioadă de peste 20 de ani m-a învățat importanța îmbinării teoriei cu practica, a abordării cunoașterii instituțiilor juridice prin exemple concrete, preluate din practica judiciară, precum și a abordării interdisciplinare, care să vizeze căutarea de conexiuni între diferitele reglementări ale unor noțiuni juridice, indispensabilă în cariera de jurist.

Această experiență înțeleg acum să o pun în slujba noului proiect al Editurii Universul Juridic, cu speranța și credința că noua revistă se va impune în rândul publicațiilor de profil prin calitatea și actualitatea materialelor care vor fi publicate.

În acest context, Editura Universul Juridic, conducerea revistei, membrii Consiliului Științific care ne-au onorat prin acceptarea propunerii pe care le-am făcut-o de a  fi alături de noi în acest proiect suntem convinși cu toții că avem toate premisele pentru a propune un proiect solid și viabil și care va avea o bună primire în rândurile juriștilor din România.

Conf. univ. dr. Florin Moțiu
Redactor-șef Revista Universul Juridic

 

DOWNLOAD FULL ARTICLE

O nouă provocare – Revista Universul Juridic was last modified: mai 18th, 2015 by Florin Moțiu

Numai utilizatorii autentificați pot scrie comentarii

Căutare

Despre autor:

Florin Moțiu

Florin Moțiu

Este prof. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara și doctor în drept comercial al Universităţii de Vest din Timişoara din 2005, cu distincţia Magna Cum Laude, cu teza „Contractele comerciale de intermediere fără reprezentare”.
A mai scris: