Neconstituționalitate: Art. 374 („Aducerea la cunoştinţă a învinuirii, lămuriri şi cereri”) alin. (7) teza a doua Cod procedură penală

Conform comunicatului de presă din data de 26 februarie 2015, Curtea Constituțională s-a reunit pentru a dezbate cu privire la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 374 („Aducerea la cunoștință a învinuirii, lămuriri și cereri”) alin. (7) teza a doua C. pr. pen.

Obiectul excepției de neconstituționalitate

Obiectul excepției de neconstituționalitate îl constituie dispozițiile art. 374 alin. (7) teza a doua C. pr. pen.

Vom prezenta, în continuare, respectivele dispoziții:

Art. 374 alin. (7) prevede: „Probele administrate în cursul urmăririi penale și necontestate de către părți nu se readministrează în cursul cercetării judecătorești. Acestea sunt puse în dezbaterea contradictorie a părților și sunt avute în vedere de instanță la deliberare”.

 

Decizia Curții Constituționale

Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că soluția legislativă de excludere a procurorului de la dezbaterea contradictorie a probelor, cuprinsă în art. 374 alin. (7) teza a doua C. pr. pen., este neconstituțională.

 

Pentru mai multe detalii privind respectivul comunicat de presă, intrați pe site-ul Curții Constituționale (www.ccr.ro).

 

DOWNLOAD FULL CHAPTER

Neconstituționalitate: Art. 374 („Aducerea la cunoștință a învinuirii, lămuriri și cereri”) alin. (7) teza a doua Cod procedură penală was last modified: mai 18th, 2015 by Redacția ProLege

Numai utilizatorii autentificați pot scrie comentarii

Căutare